in ,

Протест на ЈСП – по зголемувањето на платите и пензиите луѓето се помалце користат јавен превоз

По покачувањето на платите (500 евра минимална) и пензиите граѓаните се помалце го користат јавниот превоз во Скопје, а се зголемува бројот на автомобили. ЈСП со жалба до владата на РМ да ги намали платите и пензиите на граѓаните да можат повторно да го користат јавниот превоз.

????????????????????????????????????

Ангеле (шофер во ЈСП) за утопија изјави дека откако се покачени платите и пензиите тој нема земено плата а автобусот го вози веќе 1 месец празен низ Скопје како да е изложбено возило и најави голем протест пред владата на РМ на 2.2.2019 со што сите шофери на ЈСП ќе ги палат своите возачки дозволи доколку не им се намалат платите и пензиите на граѓаните.

Владата наместо да ги намали платите и пензиите најави нови 35 автобуси со што наместо да го реши сообраќајниот хаос во градот ќе го докрајчи. За 35 автобуси владата ќе подигне кредит од некоја банка вреден 10 милиони евра.

Eлизабета II – Излеговме од европска унија за Македонија да може да влезе во неа

Кавадарчани негираат – дрегерот беше расипан