in ,

Eлизабета II – Излеговме од европска унија за Македонија да може да влезе во неа

Обединетото Кралство изгласа да ја напушти Европската унија на историскиот референдум што се оддржа во 2016 година.

За напуштање на ЕУ гласаа 52 отсто од излезените гласачи, додека 48 отсто гласаа за останување во Унијата. Англија и Велс цврсто го поддржаа излегувањето од Унијата, додека Лондон, Шкотска и Северна Ирска беа строго за останување.

Кралицата Елизабета II изјави дека излегувањето од европската унија е чекор напред за Велика Британија и исто така отстапување место за да може Македонија да влезе во Унијата.

Со новиот закон за некоја држава да биде членка на Евроспката Унија мора друга држава што веќе е членка да излезе и да и отстапи место на државата што сака да влезе.

vlatko gjorchev taken 4

Влатко Ѓорчев го заменува Liam Neeson во Taken 4

Протест на ЈСП – по зголемувањето на платите и пензиите луѓето се помалце користат јавен превоз